Jangan memandai :)

5

Written on 7:35 PM by Amilrash

Mengaku Lagi..

Suatu hari azman dan isterinya pulang dari kerja seperti biasa...
Tapi ada sesuatu yang luar biasa berlaku pada hari itu.
Cuaca panas menjadi lebih panas buat azman kerana tersekat didalam
trafic jam..

Azman : Ish!, geram betul aku. Jalan tidak pernah sesesak ini, kenape pula sesak hari ni"

Isteri : Sabarlah abang, mungkin kerja-kerja pembaikan jalan sedang dijalankan, tak pun ada kemalangan ke".

Dengan perasaan marah Azman berkata " Sabar!, Sabar!,Sabar! , itu
ajelah yang awak tau". Kenderaan dihadapan masih tidak bergerak. Malah orang ramai makin ramai berkumpul.

Azman : Ini tak boleh jadi nie. Aku mesti buat sesuatu"
Azman keluar dari keretanya dan berjalan menuju ke arah orang ramai dan bertanya apa yang berlaku. Ada accident la encik. kata sorg mat rempit. Lalu Azman pun menjerit " Tepi, tepi. Aku abang dia!!!!!!!!. Tepiiiii, Akuuuu abanggggggg diaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Orang ramai yang berkumpul mula bergerak memberi laluan sambil
berpandang sesama sendiri dengan penuh persoalan.

Dalam hati azman berbangga dan berkata "menjadi juga idea aku ni"

Tetapi apabila menghampiri kawasan berkenaan alangkah terkejutnya azman matanya bulat bagai nak terkeluar apabila dia melihat keadaan adiknya yang kemalangan itu....

























Azman meratap sambil menutup muka dengan tapak tangannya.
Dalam hati dia berkata Oh! malu semalu malunya aku kerana yang kemalangan ialah seekor khinzir.huhuhuhu



Cikgu dan Cikgi

2

Written on 12:25 AM by Amilrash

PART I

Che'gu Berahim sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, Che'gu Berahim akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot. Tiba di satu bahagian, dimana murid² baring dan mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Che'gu Berahim asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya. Lalu Che'gu Berahim menyergah muridnya yang bernama Man Dol. "Woiiii Man, apa sebab kau berhenti ni hah". "Oh Che'gu Berahim, basikal saya tengah turun bukit Che'gu, sebab tu saya berhenti.Takkan nak kayuh jugak.


PART II

Waktu sekolah telah tamat.sebelum keluar kelas, Che'gu Berahim telah bertanya kpd murid²nya.

Che'gu : Siapa nak masuk/pergi syurga?
Semua murid mengangkat tangan kecuali Man Dol lalu Che'gu Berahim pun bertanya,
Che'gu : Man, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?
Man : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah.. jangan pergi mana-mana.


PART III

Che'gu Berahim sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar...
Che'gu : Man, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?
Man : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek didapur.
Che'gu : Mana tepungnya??
Man : Tepong kan ke dalam kek tu.... Che'gu nie tak sekolah ke hape??


PART IV

Seperti biasa, Che'gu Berahim nie mengajar pelajar di Sekolah Agama.Che'gu Berahim mengajar budak tahun satuPada hari tersebut, beliau mengajar bab"cara berwudhuk"Selepas mengajar, beliau (Che'gu) selalu meminta
muridnya bertanyakan soalan jika terdapat kemusykilan.

Che'gu : Ada sesiapa hendak bertanyakan soalan?
Tiba² seorang anak muridnye mengangkat tangan, nama murid tu adalah Man Dol
Man : Ada Che'gu. saya ada satu kemusykilan. Boleh tak kita ambil wudhuk dua kali?
Che'gu : Boleh, tapi kenapa sampai dua kali ambil wudhuk?
Man : Saya ambil dua kali sebab kalau saya terkentut, wudhuk lagi satu tu boleh buat spare part!
Che'gu : Allahhuakbarr!!!


PART V

Che'gu Berahim: Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe : Untuk mencari makanan, che'gu
Che'gu Berahim: Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, che'gu
Che'gu Berahim: Bagus! Sekarang giliran Man Dol pula. Apakah tugas daun pisang?
Man Dol :untuk membungkus nasi lemak, che'gu...
Che'gu Berahim: uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas..

Lawak petang.. :)

2

Written on 12:21 AM by Amilrash

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu :
(Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat
sejahtera! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi
semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama,duduk!Dengar sini baik-baik.Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya,kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi
perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham,cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : kurang bijak!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : kurang bijak!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan,kurang bijak!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup!
Cukup!



5 Romance Movies

11

Written on 3:59 AM by Amilrash

Tag ni aku terima dr ajwin ajeera..... ni first time aku kena tag kalu korang nak tau... kalut tak tau pe2 ni... kalu ader silap arap maaf ler..


1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.

2. It doesn't have to be in order... as long as you love the movie, it will be fine.
3. You have to tag another 5 person to answer this tag.

Ni la antara muvee romantik yg aku minat... sumer hindustan... aku sebenarnyer minat muvee ttg race, seram and sains fiksyen :) tp kalu yg romantik kebanyakkan hindustan jer ler yg aku penah tgk hehehe.. ader gak tgk omputih skit2.. nak bohong2 minat omputih semua kang takut doser hehehe (korang jgn kte aku mat jiwang plak k :)).. antaranyer ialah:)


ha yg ni aku br tgk 2 mggu lepas kot kat alamnda... em cite ni mengisahkan sorang laki cr bini die yg disedut msk dlm sebuah bertajuk "inkheart" (sbnarnyer bkn citer romantik pun huhu)... cari punyer cari akhirnyer jumper ler selepas tempuh pelbagai dugaan,,, kalu korang nak tau ngan lebih lanjut lg korang kene ler lihat sndiri... kui kui :)

Citer ni aku rasa x yah explain ler erk... aku gerenti korang sumer dah tgk :)....



ni ler yg aku ckp citer hindustan tu... ( ni sebilangan kecil je tau:)) em kalu korang nak tau.. filem kuch2hota hai ader ler filem yg membawa aku minat menutun filem hindustan lainnnn.... aku sgup pecah tabung pi beli video tape tau (dulu2 pakai tape la bkn vcd tau) ngan kwn aku... smpai aku kene marah ngan tokeh tu sebb byk soal tanyer jln nak blik umah plak... hahaha lawak lawak:)


Skeian terima kasih...

BTw aku nak tag:

1. nazra~

2. »][«n¤nØt_§ka|Ørz»][«

3. ✖cikin✖

4. meh kongsi

5. cool style graphics

selamat mencuber:)




Visit Terengganu 2009

4

Written on 9:43 PM by Amilrash





Ari ni aku malas nak update pasal kete mete ni... ari ni aku nak citer pasal tempat2 menarik kat kg aku... kalu korang penat kerje leh la pegi pulau2 yg popular kat ganu.. contohnyer PULAU KAPAS N PULAU REDANG .Antara yg paling bez pegi release tensen ialah PULAU REDANG. kalu kiter pegi tempat ni pasti xnak balik tau... lebih2 lagi layanan org pulau yg sporting n baik2 tau.. kalu ader saper2 berminat contact ler aku hehe :) .. ha masjid kristal pun ok gak tau.. cntik sgat2 biler malam tau:) replika batu bersurat pun dah ada ganti penyu replika kat bulatan ladang. kalu nak ambik gambar terpaksa ler pusing bulatan 3-4 kali hahaha. Ni kalau aku nak cite tempat2 menarik kat ganu mau mkn masa 1 ari ni... huihui so sampai sini sajer ler ucapan aku:) klau ader kemuskilan aper2 pasal nak tanyer tempat menarik kat ganu contact jer ler kat aku k,,, salam.........



Tag dari Ajwin

4

Written on 6:12 PM by Amilrash

Terkeluar gambar ni la awin.... takpe ker... huhu folder ke 6 pic ke 6.. :)

Futuristik

0

Written on 6:03 PM by Amilrash


ari ni aku nak update gambar jenis2 kenderaan yg boleh dikategorikan sbg futuristik skit2...

New proton

0

Written on 7:26 PM by Amilrash


Antara model yg dalam perancangan proton kot... saper2 berminat leh la kumpul duit hehehe

Hello kitty limited

4

Written on 7:07 PM by Amilrash

Nak naik kete ni kita kena mandi n pakai wangi2 lu hahaha

My car

0

Written on 1:04 AM by Amilrash



Ni aku br nak wat design kat kete aku... guna adope photoshop jer dulu... kalu korang ada idea kongsi ler ngan aku k...

New Car

0

Written on 5:30 PM by Amilrash



Kereta Antik

0

Written on 5:24 PM by Amilrash

kerete antik.. ni kalu dapat gerenti tak tido malam ni tau... :)

Kereta masa depan

0

Written on 5:21 PM by Amilrash

Ader ker kereta camni? :)

Car

0

Written on 11:08 PM by Amilrash





Honda Acura offer an impressive range of high performance luxury vehicles that boast a huge variety of features. While they're not considered to be as glamorous as the likes of Ferrari and Porsche there's no denying the quality of the Acura brand.